Biografie Bradley in 't Hout


Op 21 oktober 1995 werd Bradley geboren in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met de danswereld dankzij zijn ouders en daar werd de passie voor het vak geboren.

Tijdens de HAVO kiest hij ervoor om zich aan te melden voor de vooropleiding dans, zang en drama aan de Leidse Ballet- & Theaterschool. Na zijn auditie wordt hij zonder twijfel toegelaten en weet hij zeker dat hij van dit creatieve vak zijn beroep wil maken. In februari 2013 meldt hij zich bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten en doet hij auditie, welke de start van zijn danscarrière betekent. Hij wordt aangenomen en studeert 4 jaar lang aan de opleiding uitvoerend dans Contemporary & Urban. In juni 2017 voert hij zijn laatste stuk uit en mag zich daarmee een afgestudeerd professioneel danser noemen.

Gedurende zijn studie heeft hij op vele vlakken ervaring opgedaan. Van een stage bij Armin van Buuren tot een moderne dans op muziek van Sjors van der Panne, het woord 'Allround' omschrijft hem het beste. Toch ligt zijn passie bij de moderne & jazzkant van de danswereld.

Naast zijn danscarrière ontwikkelt hij zich ook voor de camera als model. In de afgelopen jaren deed hij o.a. shoots voor Puma & Zoom.nl en liep hij voor Score (Chasin, Tommy Hilfigger & Calvin Klein) op de catwalk.  "Bradley is an allround dancer who is constantly improving himself. As his choreographer and teacher, I've seen Bradley show how well he can develop himself as an artist. I have seen him growing in the process of becoming a great dancer in the future. He is a hard working person, a disciplined dancer and a visible performer on stage."

Joshua Trebi


''Bradley staat als danser en performer. Hij heeft een zachte uitstraling met een edgy randje wat hem tot een interessante bewegingsperformer maakt. Technisch houd hij van de uitdaging aan gaan en kan deze techniek verwerken tot een interessante hedendaagse ''Urban" danser. Hij is van veel markten thuis en vormt zich op het moment tot een volwassen eigentijdse professionele danser.''

Raymon Esterhuizen